Stoppen met roken

0
3260
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Stoppen met roken
Voor bijna iedereen die ooit begonnen is met het gebruiken van sigaretten is stoppen met roken ontzettend lastig. Toch is het erg belangrijk dat men dit doet, want zoals iedereen wel zal weten is het inademen van rook nou niet bepaald bevorderlijk voor de gezondheid. Uiteraard zullen er mensen zijn die nu tegenwerpen dat zij een familielid of een kennis hebben die altijd rookte als een ketter en toch erg oud is geworden. Maar dit is echt een uitzondering. In de meeste gevallen leidt deze gewoonte tot slechte longen, verstopte aderen en soms tot longkanker. Ook uw naasten kunt u deze klachten bezorgen, doordat zij de rook ook binnen krijgen. Daarom is stoppen met roken niet alleen belangrijk voor u, maar ook voor hen.

Problemen met stoppen met roken
Een groot deel van de rokers wil ook daadwerkelijk stoppen met roken, maar loopt toch vaak weer tegen problemen aan. De verleiding wordt te groot en dan grijpt men toch weer naar de sigaret. Vaak gebeurt dit als er een stressvolle situatie ontstaat, er wordt gedacht dat een sigaretje ontspanning brengt en dat eentje toch zeker geen kwaad kan. Maar het nemen van een enkel trekje is vaak al het begin van het einde voor het stoppen met roken.

Methodes die kunnen helpen
Er zijn verschillende methodes op de markt die beweren dat zij kunnen helpen bij het stoppen met roken. Het is echter goed om te zeggen dat niet iedere methode voor iedereen werkt. Zo zijn er cursussen die gevolgd kunnen worden, boeken die ervoor zorgen dat je er nooit meer eentje op wilt steken, nicotinepleisters en zelfs laserbehandelingen. Een ding is echter wel duidelijk, als u zelf niet volledig achter de poging om te stoppen met roken staat, is de kans dat de poging slaagt klein.

DELEN
Vorig artikelHet Dr. Frank Eiwitdieet
Volgend artikelChronische Hyperventilatie
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER