Ziekenhuis dieet

0
3785
Was dit artikel nuttig? Like ons!

Ontdek meer over het ziekenhuisdieet, een vorm van een crashdieet. Het ziekenhuisdieet is een bekende dieetvorm die daarmee niet direct de meest gezonde vorm is om af te vallen. Wel is deze vorm van afvallen een zeer succesvolle waarmee je in korte tijd veel gewicht kunt kwijtraken. In een paar dagen kun je met dit dieet tot wel vijf kilo kwijtraken. Scroll direct verder en kom erachter wat een crashdieet exact inhoudt en hoe het ziekenhuisdieet werkt. Vervolgens kijken we naar de voor- en nadelen en de stappen die je kunt zetten om direct aan de slag te gaan met dit ziekenhuisdieet.

Wat is een crashdieet?

Een crashdieet is een dieetvorm waarbij je in korte tijd veel gewicht kwijtraakt door veel minder voedingsstoffen binnen te krijgen dan je eigenlijk nodig hebt. Daardoor is deze vorm van diëten een vorm die je slechts kort kunt en mag volhouden. Het langer volgen kan een crashdieet kan nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Hoe werkt het ziekenhuisdieet?

Normaal gesproken heeft de gemiddelde man 2.500 calorieën per dag nodig en de gemiddelde vrouw 2.000 calorieën (Voedingscentrum). Tijdens een ziekenhuisdieet wordt het aantal calorieën dat je op een dag binnen krijgt drastisch verlaagd tot 1.000 calorieën. Door deze drastische verlaging zul je ontzettend snel gewicht verliezen. Deze oorspronkelijk in ziekenhuizen gebruikte wijze werd ook hierbuiten opgepikt en is daardoor een van de dieetvormen om snel af te vallen.

 

Een ziekenhuisdieet kun je niet te lang toepassen doordat je niet verantwoord omgaat met je lichaam, welke constant behoefte heeft aan bepaalde voedingsstoffen om jou van voldoende energie te voorzien. Je zult je tijdens het volgen van dit dieet ook minder fit voelen dan normaal. Stop met dit dieet zodra je jezelf niet volledig fit meer voelt, luister naar je lichaam en neem verstandige beslissingen. Als kanttekening moet gezegd worden dat het lastig is om na het ziekenhuisdieet op gewicht te blijven omdat je lichaam de ontstane tekorten ook weer aan zal moeten vullen.

Waar komt het ziekenhuisdieet vandaan?

Van oorsprong was het ziekenhuisdieet bedoeld om in korte tijd een aantal kilo kwijt te raken. Dit werd vooral gebruikt in ziekenhuizen, waarbij een patiënt voor operatie of chirurgische ingreep gewicht moest verliezen. Dit werd gedaan om gezondheidsredenen, wanneer een chirurgische ingreep extra risico’s met zich mee brengt wanneer het gewicht hoger is dan verantwoord is. In de meeste gevallen werd hierbij aangeraden om eerst langzaam af te vallen, maar bij urgente operaties werd dit crash dieet ingezet om snel af te vallen.

De voordelen van een ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet heeft een aantal belangrijke voordelen die jouw keuze voor deze dieetvorm kunnen beïnvloeden:

  • Het enige dat je hoeft te doen is aan de slag te gaan: verminder de inname van calorieën en je bent begonnen;
  • Afvallen gaat razendsnel, binnen enkele dagen ben je al een aantal kilo kwijt;
  • Je hebt geen dure preparaten, shakes of andere voedingsmiddelen nodig voor dit dieet;
  • Tijdens het ziekenhuisdieet mag je in principe alles eten, zolang je jezelf maar houdt aan het maximum van 1.000 calorieën per dag en voedzame producten eet om honger te voorkomen.

De nadelen van een ziekenhuisdieet

Het volgen van een ziekenhuisdieet heeft ook een aantal nadelen, waar je voor het dieet zeker even over na moet denken.

  • Gewichtsverlies met het ziekenhuisdieet is slechts tijdelijk. In deze korte periode zul je nog niet veel vet verbranden, maar vooral veel vocht kwijtraken: wil je echt gewicht kwijtraken dan kun je het beste kiezen voor een dieet waarbij je vooral vet verbrandt;
  • Het tegenovergestelde effect. Wanneer je tijdens het ziekenhuisdieet tijdelijk veel minder eet zul je dit compenseren met vet voedsel nadat je bent gestopt. Daardoor bereik je eigenlijk het tegenovergestelde van wat je oorspronkelijk met het volgen van het dieet wilde bereiken;
  • Een ziekenhuisdieet is ontzettend gevarieerd, maar uiteindelijk mis je de essentiële voedingsstoffen die je echt binnen moet krijgen wanneer je de hele dag optimaal wil kunnen presteren;
  • Door het missen van voedingsstoffen en de beperkte inname van slechts 1.000 calorieën zul je constant een hongergevoel ervaren; niet erg bevorderlijk voor de motivatie om door te gaan.

Wat kun je het beste wel en niet eten?

In principe kun je tijdens een ziekenhuisdieet onbeperkt koffie, thee, mineraalwater en light frisdranken drinken. Kies tijdens het dieet qua eten vooral voor fruit en één beschuit of geroosterde boterham tijdens het ontbijt. In de middag kun je het beste kiezen voor fruit, eieren, geroosterd brood, beschuit en crackers terwijl in de avond vooral groenten, eieren, yoghurt en geroosterde boterhammen aan te raden zijn. Af en toe kun je dit aanvullen met, bij voorkeur gegrild, mager vlees.

De resultaten

Het volgen van een ziekenhuisdieet is een slimme manier om in korte tijd relatief veel gewicht te verliezen. Geboekte resultaten zijn slechts van tijdelijke aard, wat zeer demotiverend werkt voor toekomstige diëten die je nog wil volgen. Wil je een poging wagen om op gewicht te blijven dan kun je het beste langzaamaan weer wat meer gaan eten. Echter moet is het ontzettend lastig om dit vol te houden en niet direct na het ziekenhuisdieet weer veel te gaan eten en ontstane tekorten aan te vullen.

Ziekenhuisdieet: begin vandaag nog met snel afvallen!

Wil je op korte termijn toch een aantal kilo kwijtraken, dan zul je toch echt moeten beginnen met dit populaire ziekenhuisdieet. Begin vandaag nog door alleen te kiezen voor voedzame producten en daarnaast het aantal calorieën dat je op een dag inneemt te beperken tot 1.000. Daarnaast heb je een ontzettend doorzettingsvermogen nodig om ervoor te zorgen dat je jouw doel ook daadwerkelijk kunt halen. Wij wensen je in ieder geval veel succes en hopen dat je dankzij dit artikel jouw doelen echt gaat halen!

DELEN
Vorig artikelSuperfruits
Volgend artikelHoeveel calorieen per dag moet je minderen om af te afvallen?
Wij van "Snel Afvallen Online" weten uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om af te vallen. Wij helpen jou uit eigen ervaring hoe je makkelijk kan afvallen. Ook helpen wij jou met gratis tips hoe je slank kan blijven!

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER